Etappe 5, Van park naar ruigte Leidseplein-Ruigoord

17 augustus 2016. Etappe 5 loopt van het Leidseplein door o.a. het Vondelpark, Rembrandtpark, de Mercatorbuurt, Slotermeer en natuurgebied De Lange Bretten naar Ruigoord.
Tijdens deze Lange Afstandswandeling heb ik heel wat verschillende buurten van Amsterdam gezien, maar zo'n groot contrast als bij etappe 5 ben ik niet meer tegengekomen. Van het drukke Leidseplein vol monumentale gebouwen naar het kunstenaarseiland Ruigoord, waar niemand last lijkt te hebben van stress.

Ik heb weer meer mooie en bijzondere dingen gezien dan ik hier kan benoemen. Bijzonder vond ik het Mercatorplein: een plek waar je twee decennia geleden niet eens durfde te lopen. Nu een plein vol gezellige terrasjes. Jong, oud, arm, rijk, getint, het lijkt hier helemaal niets uit te maken, het sfeertje is gemoedelijk.
Wandelen door de westelijke tuinsteden blijft bijzonder. Het is de buurt waar je bent opgegroeid en waar in de loop van de jaren zoveel is veranderd en niet altijd in het voordeel. Maar toch voel je je er thuis en vind ik het altijd weer fijn om er even te zijn.
Het Geuzenbos heb ik wel eens in het voorbijgaan gezien, maar ik was er nog nooit in geweest. Een mooi stuk natuur wat je deelt met Konikpaarden en Schotse Hooglanders,

Waar de route op mijn gps is gebleven weet ik niet, maar volgens het boekje was de etappe 18,9 km, waarbij ik in het Geuzenbos nog wat kilometertjes heb omgelopen.  

Klik hier of op de collage hieronder om naar het fotoalbum van etappe 5 te gaan. 

Buiten_binnenstad_Adam_Etappe_05.jpg


Nog meer foto's bekijken en/of kopen? Klik hier om naar de verkoopsite te gaan. 

Op alle foto's rust een copyright. Zij mogen dan ook niet gebruikt of gekopieerd
worden zonder mijn toestemming.