Etappe 6, Langs Haarlemmermeer en Sloterplas Ruigoord-Sloterpark

24 augustus 2016. Een warme, zonovergoten dag.
Etappe 6 start bij Ruigoord en loopt door recreatiegebied Spaarnwoude naar Halfweg.
Met uitzicht op de voormalige suikerfabriek, die tegenwoordig de flitsende naam Sugar City draagt, op een bankje even lekker van het zonnetje genieten.
Vanuit Halfweg loopt de wandelroute een paar kilometer evenwijdig aan de Ringvaart. Dit wandelpad heb ik meerdere keren belopen samen met mijn, inmiddels overleden, hondje. 
Een stukje door de Lutkemeerpolder, een vrij jong stuk recreatiegebied.
En dan loop ik Osdorp in. Eerst nog door de nieuwbouw van De Aker, maar daarna begint het feest der herkenning.
Zoals ik bij etappe 5 ook al schreef; wandelen door de westelijke tuinsteden blijft bijzonder. Het is de buurt waar je bent opgegroeid en waar in de loop van de jaren veel is veranderd. Maar toch voelt het zo vertrouwd, er liggen zoveel herinneringen. Ik loop langs de flat waar mijn opa en oma jaren hebben gewoond, straten waar schoolvriendinnetjes woonden en plekken waar ik, op weg naar school bijvoorbeeld, ontelbare keren langs ben gekomen. 

Het Sloterpark vind ik een uniek gebied. De bomen zijn inmiddels zo groot dat het hier en daar wel lijkt of je in een bos loopt. Een paar bootjes van de zeilschool dobberen op de plas. De heuvel met dat oerlelijke kunstwerk wat we vroeger de naam "Hondendrol" gaven.

De wandeling eindigt aan de rand van het Sloterpark. Het is zulk mooi weer dat ik besluit door te lopen naar station Sloterdijk waar mijn scoot op me staat te wachten, om daarna terug te rijden naar de Sloterplas om nog even te genieten van het zonnetje.

Bij aankomst op station Sloterdijk geeft mijn gps aan dat ik 23,7 km heb gelopen.  

Klik hier of op de collage hieronder om naar het fotoalbum van etappe 6 te gaan. 

Buiten_binnenstad_Adam_etappe_06.jpg


Nog meer foto's bekijken en/of kopen? Klik hier om naar de verkoopsite te gaan. 

Op alle foto's rust een copyright. Zij mogen dan ook niet gebruikt of gekopieerd
worden zonder mijn toestemming.