Maaspad Wandelen naar de Noordzee in het stroomgebied van de Maas

Over het pad
Nadat Nico Gerrits, de ontwikkelaar van het Maaspad, het Pieterpad had belopen kreeg hij het idee om zelf een langeafstandswandelpad te ontwikkelen.
Na een periode van etappes lopen, routes ontwikkelen en aanpassen en contacten leggen met alle 32 deelnemende gemeenten, was het in mei 2014 dan zover: het Maaspad is geboren!

Het Maaspad is een wandeling van 415 km die de Maas volgt vanaf het moment dat ze bij Eijsden Nederland binnenkomt tot de monding in de Noordzee bij Rockanje.

Nico Gerrits heeft een wandelgids uitgebracht, met naast een uitgebreide routebeschrijving heel veel boeiende informatie over de Maas en alles wat je onderweg tegenkomt tijdens de wandeling.
Van het lezen in de gids werd ik zo enthousiast dat ik besloten heb zo snel mogelijk te willen beginnen met de wandeling.

Hoe en waarom loop ik dit pad
Wandelen langs een rivier, ik vind het heerlijk. Je hebt vaak weidse uitzichten, op het water gebeurt altijd wel wat. Boten, pontjes, vogels. En als je dan ook nog eens grotendeels door mijn 2 favoriete provincies, Limburg en Brabant loopt, is mijn besluit snel genomen; dit pad moet bewandeld worden! 

In principe zal ik de etappes als dagwandelingen lopen. Met de scooter naar Schiphol en daar vandaan met de trein en evt. aansluitend met een bus naar het vertrekpunt van de wandeling en later vanaf het eindpunt weer met de trein terug.

Het pad gezien door het oog van de camera
Tijdens de wandelingen heb ik met mijn camera natuurlijk van alles vastgelegd wat ik mooi, leuk of opvallend vond.
Klik rechts op één van de titels om de foto's (per etappe) te bekijken.
De etappes zullen worden aangevuld tot ik het hele pad belopen heb. 

Bronnen
Voor de infomatie over het Maaspad heb ik gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
- Wandelgids Maaspad (Nico Gerrits)
- De website van het Maaspad

Afgelopen zomer heeft TV-zender L1 een serie uitgezonden over Moeder Maas.
In aflevering 1 staat de Maas zelf centraal.